Molt més que una pilota d’or

Els grans esdeveniments sempre amaguen un significat més gran al darrere. Mai falla. Com si fos un iceberg, a primera vista veiem un succés que ens impacta moltíssim, però si hi bussegem més profund o simplement deixem que el pas del temps faci de les seves, la realitat se’ns mostra davant nostre i ens obre els ulls. En aquest cas, darrere de la pilota d’or hi havia una dona que estava defensant convençuda uns valors, mostrant un immens agraïment cap a qui l’havia ajudada a arribar al cim i reescrivint la història del futbol femení. No hi ha cap altra que entengui aquest esport com l’entén ella. Perquè ella condensa tot allò que somiem d’un personatge d’aquesta rellevància.

El triomf de l’Alèxia és el triomf de la persistència i la perseverança. D’una futbolista que contagia les seves companyes per tal que s’esforcin més, que no tolera rendir-se abans d’hora o no haver-s’hi deixat la pell intentant-ho. Resiliència ferotge.

El triomf de l’Alèxia és el triomf de l’amor per l’esport, la competitivitat, les ganes de jugar molt i de jugar bé. D’una futbolista que respecta les normes i busca el joc net, però que és la primera a liderar l’equip cap a la victòria. Ambició sense límits.

El triomf de l’Alèxia també és el triomf del Barça. Un club totalment a la deriva que té massa vergonyes per a tapar. Però un club on la Masia, la idea i el model fan de la crisi més gegantina una meravellosa oportunitat d’or per fer que sorgeixin referents renovats. Quin tros de capitana.

Però sobretot el triomf de l’Alèxia és el triomf d’una nena que un dia aconsegueix l’impensable: rebre el respecte, l’admiració i l’ovació més sentida i merescuda per part dels màxims representants del món del futbol, l’esport més masculinitzat i masclista de tots. El seu triomf també és el triomf de totes les nenes, noies i dones que volen jugar a futbol i ser com ella. I aquest triomf val molt més que una pilota d’or.

Article publicat per @jantellez3

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s