Un Camp Nou de rècords

Els aficionats culers tornen a omplir les graderies del Camp Nou i trenquen rècords.

Article escrit per Curial López.

Ha arribat l’equip de Xavi, les noves generacions i les ganes d’alegries culers. En l’actual temporada 22/23 s’ha batut el rècord de màxima assistència de mitjana amb un total de 83.148 aficionats fins al dia d’avui.

Un dels arguments pels quals els culers no fallen a la cita a l’estadi són els nous fitxatges i la bona dinàmica de l’equip que han il·lusionat a l’afició des del primer dia. Cal tenir en compte que des del mes de desembre es va realitzar la demolició parcial de 4.000 localitats de la tercera graderia del Gol Sud. Malgrat això, no s’ha notat la pèrdua d’aquests seients.

El Barça és líder a la Lliga i també en la classificació d’espectadors als estadis a nivell europeu, superant el Signal Iduna Park (Borussia Dortmund) amb 81.032 assistents i els 75.007 de l’Allianz Arena (Bayern Munich).

La mitjana d’aficionats que van acudir a l’estadi la temporada 10/11 va ser de 79.192 espectadors, la millor mitjana de la història del club, temporada en la qual es va guanyar Champions, Lliga i Supercopa d’Espanya. En aquell moment, l’equip blaugrana estava dirigit per Pep Guardiola i al terreny de joc hi havia jugadors com Messi, Iniesta, Xavi, Pedro, Villa… motius suficients per anar al camp.

La temporada 16/17 de Luis Enrique i la MSN ocupava la segona plaça amb un total de 78.678 espectadors de mitjana. La tercera i quarta posició obtenen un registre de 78.342 a la temporada 15/16 i 77.632 a la 14/15, marcant un clar creixement de l’època del tècnic asturià. L’etapa de Valverde va assolir la cinquena millor mitjana la temporada 18/19 amb la xifra de 76.051 aficionats.

La relació entre equip i afició és notable i es pot percebre com els fans blaugranes recolzen l’equip més que mai i tenen fam de títols. El partit de la Jornada quatre disputat al Camp Nou de la fase de grups de la Champions contra l’Inter va acabar amb un resultat d’empat a tres i deixava virtualment eliminada la plantilla de Xavi. Un cop finalitzat el partit, els jugadors van anar al vestuari i van tornar a sortir a la gespa a compartir la tristesa i decepció amb els seguidors i aquest fet va marcar un abans i un després per l’equip i els seguidors.

Aquesta temporada, el Camp Nou s’ha convertit en un fortí i així ho marquen les estadístiques en Lliga amb un total d’onze victòries, tres empats i cap derrota, i només dos gols encaixats, és a dir, un rècord absolut a Europa tot i que encara falten cinc partits per disputar-se a Can Barça.

El rècord de menys gols encaixats en una temporada en el seu propi camp pertany al Chelsea de Mourinho. Petr Cech va rebre 15 gols durant tota la lliga i només sis van ser al seu camp, Stamford Bridge la temporada 04/05. En el cas que Ter Stegen aconsegueixi rebre menys de quatre gols en els cinc partits restants a casa, entraria a la història i es convertiria en el porter menys golejat a camp local.

Un altre rècord que podria obtenir el porter alemany és el de més partits sense cap gol en contra a casa. Actualment, el rècord està amb un empat entre Petr Cech i Jan Oblak amb un total de 13 porteries buides. Ara mateix, Ter Stegen està empatat amb Edwin van der Sar amb 12 partits sense encaixar. Això fa que el porter del Barça estigui a només una porteria a zero d’empatar als dos primers i a dues de posar-se capdavanter de la classificació.

L’actual porter, Marc-André Ter Stegen, té el rècord de més porteries netes de la història del FC Barcelona i el segueixen Víctor Valdés i Claudio Bravo amb 10 vegades deixant el marcador a zero.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s